Scholierenloop

Scholierenloop

AV Fivelstreek uit Delfzijl organiseert elk jaar de scholierenloop. Veel inwoners uit Delfzijl en directe omgeving hebben in de afgelopen jaren zelf meegedaan en zijn nu aanwezig om hun eigen kinderen aan te moedigen. Op het Sportpark Centrum worden de verschillende afstanden gelopen, waarmee de deelnemers punten kunnen scoren voor hun school. De vraag is welke school dit jaar gaat winnen.

Jaarlijks doen er rond de 420 kinderen mee van het basisonderwijs. In zo’n 35 verschillende series worden er 3 verschillende afstanden gelopen. De allerkleinsten in de leeftijd 4 en 5 jaar lopen 200 meter. De deelnemers van 6, 7 en 8 jaar lopen een volledige ronde van 400 meter. Vervolgens mogen de 9, 10, 11 en 12 jarigen hun kunnen laten zien over 2 ronden. Bij de 800 meter series lopen er hazen voor de leerlingen. Bij de 200 en 400 meter zijn er geen hazen, maar wel hardlopers die mee rennen om ze te begeleiden en in de gaten te houden. Ook worden er series door ouders en leraren gelopen, die op deze wijze ook punten kunnen verdienen voor hun school. De aanvangstijd zal om + 13.00 uur zijn. De juiste starttijden per leeftijdsgroep zult u van te voren ontvangen.

Voor alle deelnemers is er een leuke herinneringsmedaille en de nummers 1, 2 en 3 worden gehuldigd op het podium. Daarnaast zijn er natuurlijk ook prijzen voor de winnende scholen.