Over de club

Bij de gezelligste vereniging van Groningen kun je  terecht voor baanatletiek (jeugd/senioren), hardlopen en triathlon. We zijn een actieve vereniging, waar sfeer en goed sporten voorop staan. We organiseren en nemen deel aan diverse activiteiten, zoals:

 • Deelname aan verschillende (estafette) lopen zoals de Run van Winschoten.
 • Jaarlijks een meerdaagse reis met als doel naast gezellig samen te zijn een, 10 km, een halve of hele marathon te lopen.
 • Organiseren van Coopertesten, testlopen op de 5 km.
 • Gezamenlijk trainen en trainingschema's voor (halve) marathons.
 • Deelname aan diverse triathlon-evenementen.
 • Organisatie van de jaarlijkse Scholierenloop.
 • Organisatie van de Zeemijlenloop in Delfzijl.
 • Organisatie 10 voor of na Pasen, Oliebollenloop en Run-bike-run.
 • Het mede organiseren van de Stadsloop Appingedam.

Wil je meer weten over onze club, kijk dan rustig verder rond op deze website of kom eens langs op een training. Heb je vragen, stel ze gerust!  

Neem contact met ons op

 

   

Historie

Op 18 september 1973 werd op initiatief van Chris Vasse en Jaap Woudsma werd de vereniging opgericht. Chris Vasse had in vroegere jaren aan atletiek gedaan en Jaap Woudsma zijn zonen wilden in Delfzijl aan atletiek gaan doen. Een atletiekvereniging was er nog niet in Delfzijl. Een vereniging werd geboren.  

Een sportpark had Delfzijl al wel. Deze werd in 1949 geopend  Door toedoen van onze vereniging is het Sportpark in 1978 uitgebreid met een atletiekbaan. 

 
Vijf jaar later werd de vereniging uitgebreid met een trimgroep. Door de jaren heen is deze groep sterk gegroeid en is het de grootste groep binnen de vereniging geworden.

Ondertussen werden er ook activiteiten gehouden. Bij het tienjarig bestaan werd er door AV Fivelstreek voor het eerst een Dijkloop georganiseerd. Daarna volgde de Stadsloop en bijna dertig jaar later werd vanuit de club de Zeemijlenloop in Delfzijl georganiseerd.

Accommodatie

We zijn gevestigd op het Sportpark Centrum aan de Burgemeester Boeremalaan 3 in Delfzijl en hebben de beschikking over een prachtig eigen clubgebouw. Het clubgebouw is de basis van onze trainingen en andere activiteiten. In het clubgebouw is het tijdens de nazit goed vertoeven. 

Op het Sportpark hebben we de beschikking over een atletiekbaan, verspringbaan, kogelstaatbaan en hoogspringmat. Elke vorm van atletiek kan en wordt bij onze vereniging geoefend. We zijn de enige vereniging in de wijde regio die de beschikking heeft over een eigen atletiekbaan.