Trainingen op de baan

Zoals jullie ongetwijfeld gehoord en gelezen hebben worden de beperkingen voor het samen sporten vanaf deze week weer wat versoepeld en hierop is ook het protocol van de atletiekunie aangepast.

Dit houdt in dat er op de accommodatie (baan) gesport mag worden in groepjes van maximaal 4 personen met een onderlinge afstand van minimaal 1,5 meter binnen de groep. Er mogen tegelijkertijd meerdere groepjes op de baan trainen (allemaal van max 4 personen). Buiten de baan geldt nog steeds de regel dat er maximaal met 2 personen samen gesport mag worden. Deze maatregelen gelden voor de leeftijdsgroep van 27 jaar en ouder en daar valt vrijwel iedereen van onze loopgroep onder.

Dit is overlegd met de trainers en meerdere trainers hebben aangegeven dit vanwege de nog steeds hoge aantallen van besmettingen nog niet te willen en een aantal trainers heeft aangegeven dit wel te willen maar wel met een maximum van 16 lopers op de baan. Hetzelfde zal ook van toepassing zijn op jullie als lopers, een deel zal zich meer vertrouwd voelen met de versoepelingen en een deel niet en we willen dit uiteraard ook respecteren.

Omdat de protocollen het wel toestaan willen we toch proberen de komende weken de trainingen weer voorzichtig op te starten en de mogelijkheid bieden om op de baan te komen trainen op onze reguliere trainingstijden zoals aangegeven in onderstaand schema. Hierbij dient zo goed mogelijk gebruik gemaakt worden van de ruimte op de baan - dus volledige breedte gebruiken.

Het is nog niet duidelijk hoeveel lopers we kunnen verwachten en willen het eerst zo gaan proberen - je kunt komen maar bij 16 lopers is het ‘vol’ en dan zal je buiten de baan moeten gaan trainen in max 2-tallen. Indien blijkt dat er elke training meer lopers komen dan de beschikbare 16 plaatsen zullen we een aanmeld systeem moeten gaan opzetten.

Uiteraard moeten we ons houden aan de 1,5 meter afstand regel en indien je klachten hebt of je niet vertrouwd voelt met deze ‘groeps’ trainingen moet je niet komen. Het clubhuis blijft gesloten.

De baan is doordeweeks ook overdag geopend (bij NEC is er een buitenschoolse opvang) en indien je overdag wel kunt ben je uiteraard ook vrij om van deze gelegenheid gebruik te maken.

We hebben tevens weer een schema bijgevoegd met suggesties voor trainingen die je zelf of met een loopmaatje zou kunnen doen (max 2 personen).


Schema tm 1 april


Met sportieve groet,
 
AV Fivelstreek