Nieuwbrief AV Fivelstreek mei 2021

Nieuwbrief AV Fivelstreek mei 2021

voorzichtig meer trainingsmogelijkheden, aanpassingen website, twee keer een pubquiz en race-running als nieuwe activiteit

 

Beste leden,

Corona houdt ons nog steeds in een ijzeren greep, maar er gloort weer wat hoop aan de horizon. De verwachting is dat onze vereniging tegen de zomervakantie weer een beetje ‘zoals vroeger’ kan functioneren.

Voorlopig moeten we ons beperken tot sobere, maar wel iets verruimde gezamenlijke trainingsmogelijkheden. Om met mekaar toch wat vertier te hebben, gaan we een vervolg geven aan de succesvolle pubquiz tijdens de ledenvergadering van een maand geleden. Daar is straks ook meer informatie over te vinden op de website, die we iets publiek vriendelijker hebben gemaakt.

Ondanks een vooral somber jaar, ook wat de activiteiten betreft, gaan we die activiteiten binnenkort wel uitbreiden. Race-running wordt waarschijnlijk een nieuwe loot aan de stam van de club. 

Trainingen

De corona maatregelen zijn iets verruimd en daardoor zijn er ook weer wat meer trainingsmogelijkheden. Ons trainerskorps ziet kans de huidige baantrainingen vanaf 6 mei van twee keer per week uit te breiden met trainingen in ‘het buitengebied’. Dat is mede mogelijk doordat de gemeente Eemsdelta het hele grondgebied heeft aangewezen als sportaccommodatie.  Die trainingen krijgen nog wel een beperkt karakter wat aantallen betreft. Er kan per trainer gewerkt worden in twee groepjes van vier. De startlocaties zijn elders. Voorlopig zijn er twee groepen:  1, 2 en 3 trainen samen, net als 4, 5 en 6. Het trainingsschema is bijgevoegd, maar is ook terug te vinden op de website (onder loopgroepen/leden).

Twee keer pubquiz

Voor de zomer gaan we nog twee keer een pubquiz online houden. Dat gebeurt twee keer op een vrijdagavond om 20.00 uur. Daarbij zijn er steeds leuke prijsjes te winnen. Als quizmasters zijn Erik Bosscher en Linda van Vliet ‘aangetrokken’. Erik bijt op vrijdag 14 mei het spits af. Hij is al druk bezig met het bedenken van leuke vragen. Op vrijdag 11 juni is Linda de leading lady. Ze verheugt zich er enorm op.

We hebben voor juli geen datum opgenomen omdat we er stiekem op hopen dat we dan een quiz, leuke nazit of andere leuke activiteit met elkaar kunnen houden. Fingers crossed!

Vernieuwde website

Om de nieuwe website toch wat levendiger te houden is deze nog eens vernieuwd wat het kopje nieuws betreft. Nieuws is nu gekoppeld aan onze Facebookpagina. Als je het kopje nieuws aanklikt komen de laatste dertig berichten en foto’s op Facebook tevoorschijn. Daardoor is het ook mogelijk voor leden die niet over een eigen Facebookpagina beschikken dat nieuws te volgen via de website. Die kunnen bijvoorbeeld de uitslag van de laatste pubquiz of het filmpje waarin twaalf  leden worden bedankt voor hun verdiensten voor de club, alsnog bekijken. Het enige verschil is dat er via de website niet gereageerd kan worden.

De laatste drie berichten op Facebook staan ook steeds onderaan op het beginscherm.

Race-running

We zijn als club benaderd om een nieuw onderdeel aan ons aanbod toe te voegen: race-running. Dat is een baansport voor lichamelijk gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar. Ze maken daarvoor gebruik van speciale fietsen op drie wielen. Ze nemen eigen trainers mee, dus het vormt geen extra belasting voor onze trainersstaf

De race-runners gaan van start met een speciale openingsdag op zaterdag 29 mei om 14.00 uur. Daarna willen ze gedurende zes tot acht weken op woensdag op de baan tot de zomerperiode proefdraaien om te kijken of er voldoende belangstelling voor is. En of er een klik is met de club.

Als het allemaal naar wens verloopt, willen de race-runners graag jeugdlid worden van AV Fivelstreek.

 

Het bestuur


PS: dinsdag 4 mei is er voor alle groepen geen training in verband met Dodenherdenking!