Fivelstrekers gloriëren tijdens Run Winschoten

De atleten van Atletiekvereniging Fivelstreek uit Delfzijl hebben zaterdag 11 september de 100 en 50 km van de Run van Winschoten hardgelopen. Gerard Vos uit Appingedam liep de 100 km. Mariska Bosch en Femke Veldman volbrachten de 50 km. De Run van Winschoten heeft de reputatie dat het altijd warm is en dat was dit jaar, ondanks een regenbui laat in de middag, niet veel anders. Dankzij een goede voorbereiding ging hen dit toch goed af. De dames Bosch en Veldman begonnen om kwart over 9 ’s ochtends aan de race van 50 km. Gezamenlijk liepen ze tot ongeveer 20 km op. Totdat de dames moesten beslissen om hun eigen race te lopen. Dit was voor beiden een goede beslissing, zo bleek achteraf. Bosch volbracht de 50 km in een knappe tijd van 4 uur en 45 minuten en werd 20e. Veldman had een sterke comeback en finishte 7 minuten later. Zij verzekerde zich hiermee van de 30e plaats. Beide dames eindigden keurig in de middenmoot.

 

Ondertussen liep Vos stabiel zijn rondes van 10 km. Dit onder aanmoediging van onder meer de atleten Bosch en Veldman en niet te vergeten de vele clubgenoten die speciaal voor hen naar Winschoten waren afgereisd. Hij finishte in een goede tijd van 8 uur en 44 minuten en eindigde daarmee verdienstelijk als 35e.

 

Een dag eerder liep jeugdlid Koen Bootsman in Sodom en wist daar beslag te leggen op de 2e plaats van de Lutje Run in de categorie jongens 14 en 15 jaar.