Belevenissen

Welkom bij het gastenboek van Atletiek Vereniging Fivelstreek. 

Laat hier je mooiste belevenis achter. 

 

Tjakko Speelman op 01/04/2021 om 16:25

Gisteren en ook de jaarvergadering. Het bestuur mocht gebruikmaken van een etablissement. Ze hoefden geen mondkapje op en ook niet een testbewijs te laten zien. Ze waren de enigen daar. De leden konden de jaarvergadering volgen vanuit huis, schuur of zolderkamer. Soms kwam je in beeld als het bestuur een 'handje' zag. Of je kon chatten als je iets wilde vragen. Dus het was helemaal hipdeflip daar.Eerst kwamen allerlei verslagtechnische zaken aan de orde waaronder de financiën. Penningmeester Rik verduidelijkte als een soort Wopke Hoekstra de cijfers. Vervolgens kwam er een filmpje waarin Henk Apotheker en ik waren te zien als wijn- en bloemenbezorgers voor mensen die in de afgelopen periode heel veel inzet voor de club genereerden bij de baan,het clubhuis,ledenadministratie,jeugd,Zeemijlenloop etc.Soms bereikte op mijn laptop het gesprek met de uitverkorene eerder dan het daadwerkelijke beeld. Dan zag je ons nog bij Jan Krans,maar hoorde ons al praten tegen Wiebo. Tijd voor de pubquiz. Rik had zijn rol verruild van moneymaker naar quizmaster. Je kreeg steeds enkele opties aan antwoorden te zien waaruit je moest kiezen. En, leuk voor de lopers die helemaal hitsig worden van snelle tempo's, des te sneller je reageerde,des te meer punten. De vragen waren divers: sport,muziek,kunst,tekenen,aardrijkskunde en avF. Het was maar goed dat Rutte niet meedeed, want hij schijnt zich soms dingen niet te herinneren.Als-ie een fout antwoord geeft, herinnert hij zich dat antwoord als 'goed.' Bij deze quiz werd ik 2e. Tineke en Janna, kwamen de prijs vrijwel direct afleveren aan huis. Dus Trees en ik hebben gelijk een paar eitjes soldaat gemaakt. Het waren pure. We zeiden tegen elkaar:"Goed dat het bestuur pure eitjes heeft bezorgd, want we herinneren ons de smaak niet meer zo." Het was een goede zet van het bestuur om de ledenvergadering op deze manier te doen,compliment.
Reageer

Tjakko Speelman op 24/03/2021 om 17:08

Gisteren gaf ik baantraining aan groep 1 t/m 3. Daarover zo meer. Want een uur eerder werden Henk A. en ik op de baan verwacht. Een aantal leden van onze club stopten met hun activiteiten en hadden daarom wel iets verdiend als blijk van waardering.Nadat we zaterdag al Delfzijl hadden doorkruist, waren nu de laatste 3 mensen aan de beurt. Bram,onze eigen Federico Fellini had het allemaal al in een script uitgewerkt. Dat script zat in zijn hoofd en kon dus elk moment worden aangepast.(Hetgeen geschiedde.) Bram positioneerde Henk en mij,gaf de route aan en ook hetgeen we tegen de gelauwerde moesten zeggen.Dat deden wij braaf,want ja, we zijn geen volgers van het stabiele genie Baudet,die zijn eigen werkelijkheid construeert. Goed, de training dan. Na het inlopen moesten er 4 series van 200-300 en 400 meter worden afgelegd. Er waren 10 lopers en daar tussendoor weerlichtte Maurice zijn eigen rondjes. Nog even weer uitgelegd wat de bedoeling van vanavond was. Achter me hoorde ik nog even iemand navraag doen,dus corona heeft ook invloed op het opnemen van informatie. Dat komt omdat je nu niet alleen loopt: Je gaat immers niet als je alleen loopt, aan jezelf uitleggen wat het doel is. Als een voorbijganger dat hoort,wordt het een enkele reis GGZ voor je. Iedereen hield zich goed aan de boodschap 'intensief is goed, jakkeren als een malle is kansloos.' Ik liep een poosje met Suikerbossie. Het is wel eens vlotter gegaan bij mij. Het vermoeden bestaat,dat ik een wat verrekte enkelband heb. Dat is pijnlijk bij het afzetten.(Hoewel je dat uiteraard niet met de enkels doet.) We hadden nog ruim tijd om goed uit te lopen. Maar eens de nadruk gelegd op armzwaaien en zijwaartse passen. Pommelomke maakte nog even de 10 vol.Kniepertie snikte dat ze te weinig kilometers had gelopen,Suikerbossie had zijsteek en Ries opritleggenspierpijn. Er is goed gelopen en het is prettig dat weer in clubverband te doen. Natuurlijk lopen we in minigroepjes.maar dat is fundamenteel anders dan met een hele groep.
Reageer

Tekkel op 03/03/2021 om 15:54

Eergisteren werd ik door Mariska uitgenodigd: Of ik zin had om met haar een duurloop te gaan doen. Mijn hart bonkte in mijn keel. Een duurloop met iemand die momenteel aardige tempo's onder de loopschoenen door schuurt en 26 jaar jonger is dan ik. Ik had Mariska al maanden niet gezien,zou ze zijn veranderd? Ik had nog voor de loop aan een klusje te doen met Johann. Bij aankomst thuis zat Mariska al in de woonkamer bij Trees. Was lopend gekomen,want kilometers verzamelen,slik! Toen we de opritafliepen zei Mariska:"Tjakko,nog even naar Trees zwaaien." Nog even oplettend als vroeger dus. Ja, vroeger. Zo lang lopen we al niet in clubverband. Eerst gingen we bij Femke langs. Die was jarig en we wilden haar even feliciteren. Mariska had een loopshirt voor Femke gekocht. Mooi opschrift,maar helaas van katoen.(Dat droogt zo lekker als je transpireert.) Femke trakteerde op een soesje en zo konden we gelijk aan de vetverbranding. Wij verder. Ik was vergeten mijn klokje in te schakelen,maar dankzij het horloge van Mariska was die informatie al snel weer aangevuld. Richting Farmsumerhaven. Tempo niet al te hoog,want mijn bovenbeenspieren waren een dag eerder heel boos dat ik wilde lopen. Maar nu ging het goed.Natuurlijk terug via het Zwet en bij de frietkraam tussendoor richting Farmsumerweg.Bij het viaduct ging Mariska linksaf naar huis en ik rechtsaf met hetzelfde oogmerk. Het was een gezellige loop. We lopen normaal nu i.v.m corona in vaste duo's, maar een keer partnerruil is ook niet gek. En nee belevenissenlezer, het woord 'partnerruil' kwam in dit verband niet van mij. Wel interessant trouwens,hoe definities veranderen. Over een poosje wordt een verandering in een groepje gekenmerkt als 'overspel.'
Reageer

Tekkel op 14/02/2021 om 21:30

Het was een schaatsweekend. Lekker op het Damsterdiep. Op de mooiste stukken ijs hallucineerde ik dat ik Nils van der Poel was. Op ijs met hobbels en ribbels kwam de realiteit binnen:Patrick Roest. Ik kwam Femke nog tegen en enkele keren ook Siemon.En wie komt daar aangezwierd? Mark Wiltjer. We raakten even aan de praat en natuurlijk de vraag waardoor het weer net als hardlopen is: Hoeveel kilometer heb je al? Het waren 7.8 aldus Mark. Toen volgde eveneens een ongeschreven wet uit de hardloperij:"Ik maak de 10 even vol." Afronden maar! Ronde getallen en rap een beetje! Nog even over die Nils van der Ploeg. Hij is duuratleet.Lange afstanden, de 5 en 10 km. Nou is daar iets bijzonders omheen. Na een geweldige 10 ging Nils terug naar zijn hotel in Sneek. Hoe? Hardlopend. Afstand? 24 km.(Had-ie wel even kunnen afronden naar 25 toch?} En waar de andere schaatsers, die dus geen wereldkampioen werden, voorafgaand aan hun wedstrijd op de fiets zich aan het losmaken waren, ging Nils vooraf nog een rondje.....hardlopen. Wie weet zit in die aanpak wel wat voor hardlopers. Omkeren is niet handig,want ja,hoe vaak ligt er nou natuurijs.
Reageer


Plaats een reactie * Verplicht